Zoeken in deze blog

donderdag 3 februari 2011

Sieraden veilig opbergen

Bewaar geen kostbaarheden in ladekasten, boekenkasten of secretaires. Dit zijn namelijk de állereerste plekken waar ongenode gasten kijken, wanneer ze in je huis op zoek gaan naar geld, juwelen en andere kostbaarheden. Bovendien zijn laden en kasten heel snel en makkelijk te doorzoeken. Kortom: slechtere opbergplaatsen zijn bijna niet denkbaar!!
Wat is dan wel wijsheid?

1. Bewaar sieraden in je gereedschapskist, naaidoos of tussen je hobbyspullen
Deze opbergplekken bevatten doorgaans spullen, die geen grote waarde vertegenwoordigen op de zwarte markt, en worden daarom door dieven op strooptocht vaak overgeslagen.

2. Verspreid je kostbaarheden over meerdere plaatsen
Hoe meer tijd en energie een inbreker nodig heeft om zijn buit bijeen te scharrelen, des te groter de kans dat hij besluit zijn geluk elders te beproeven!

3. Benut de loze ruimten in je huis
Loop je huis eens kritisch door en bedenk welke loze ruimten je kunt benutten voor het opbergen van je kostbaarheden. Ongebruikte stopcontactdozen in de muur, kruipruimten onder de vloer, de ombouw van het bad... vaak zijn er mogelijkheden te over!

4. Maak gebruik van camouflage
Wil je het om de tuin leiden van dieven tot een ware kunst verheffen? Maak van inbrekers dan zoveel mogelijk spoorzoekers; bewaar kostbaarheden in een onopvallende behuizing op een opvallende plek. Stop geld bijvoorbeeld in een hol boek en zet dat boek gewoon in je boekenkast. Doe sieraden in een leeg macaronipak in de voorraadkast of bewaar ze in de suikerbus. Knappe jongen die jouw kostbaarheden dan nog snel weet te vinden!