Zoeken in deze blog

dinsdag 7 december 2010

Knoflook-sjalotjes-pasta

'Mijn tip is om tijd, irritatie en energie te besparen als je gaat koken. Omdat ik vaak snel even wil of moet koken en erg van knoflook hou, maar het irritant vind om elke keer die ui en knoflook te prepareren en te snipperen, maak ik regelmatig een soort pasta van sjalot en knoflook die je ongeveer 10 dagen in de ijskast kan bewaren. "Blitz" 12 gepelde sjalotjes en 12 gepelde teentjes knoflook (of méér als je ook gek bent op knoflook!) in een keukenmixer. Doe het fijngehakte mengsel in een bakje of busje dat luchtdicht gesloten kan worden en bedekt het mengsel met olijfolie. Zo kun je zonder gedoe altijd een heerlijk lepeltje (of méér) sjalot-knoflook-pasta aan allerlei gerechten toevoegen. Ook nog eens héél gezond!'
Catriona

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen