Zoeken in deze blog

donderdag 7 januari 2010

Vakantieklussen voor pubers

Tijdens de vakanties maak ik voor Laurens (16 jaar) steeds een lijstje met huishoudelijke klussen, als wij uit werken zijn. Hij kan die afstrepen als ze gedaan zijn en heeft dan de rest van de dag vrij. Dit systeem werkt goed. Welke klusjes zijn dat zoal? Was ophangen, was sorteren op kleur, kleine boodschappen doen, tafel opruimen, een emmer onkruid wieden, kamer stofzuigen, bedden afhalen, aardappelen schillen, groenten schoonmaken, vlees of vis kopen, enzovoort. Dat werkt prima.
Lutgard

1 opmerking:

  1. Proficiat met de brave zoon Laurens! Wat een voorbeeld als hij dit allemaal spontaan aan de dag legt! Een toonbeeld van erkentelijkheid en hulpvaardigheid als je 't mij vraagt. Voor mijn part mag iedereen in het gezin (tenzij fysiek beperkt) nu en dan een klusje opknappen. Maar heden ten dage halen de kids daarvoor hun neus op of hebben ze nogal snel een uitvlucht( tv, smartphone...) tot mijn grote frustratie...
    Maar dan moet je als beide ouders hetzelfde standpunt aanhouden want anders wankelt dit systeem. Zeker in een samengesteld gezin is dit niet eenvoudig!

    BeantwoordenVerwijderen