Zoeken in deze blog

zondag 3 januari 2010

Zuinig koken

Om geen eten te hoeven weggooien probeer ik steeds beter precies zoveel te koken als we gaan opeten. Dus niet teveel. Dat ging in het begin wat tegen mijn gevoel in, want ik dacht als goede moeder/gastvrouw een haast overdadig gedekte tafel vol met gezonde en lekkere schotels te moeten verzorgen, maar ik heb geleerd dat het meer om de aandacht en de kwaliteit en minder om kwantiteit kan gaan.
Bijkomend voordeel is dat we niet ons klem eten omdat het nu eenmaal zonde is om iets weg te gooien, waardoor we na het eten fitter zijn en we de kilootjes ook makkelijker binnen de perken kunnen houden. Ook voor de portemonnee pakt dit niet verkeerd uit.
Bij twijfel of het echt genoeg is kun je bijvoorbeeld met een geraspte wortel/appel salade of een gevuld bladerdeeghapje een klein maar eenvoudig bijgerechtje op tafel toveren.
Jacquelien

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen