Zoeken in deze blog

zondag 3 januari 2010

Was nat strijken

Sinds ruim een jaar weet ik dat ik reuma heb en komt er een hoop op mijn man aan. Dat is best moeilijk voor zo'n perfectionist als ik, die alles het liefst zelf deed! Omdat ik niet alles uit handen wil geven, ben ik natuurlijk van alles aan het uitproberen om het mijzelf zo makkelijk mogelijk te maken en daaruit is het volgende voortgekomen.
Wanneer de was gewassen is, dan strijk ik (alleen hetgeen wat gestreken moet worden) direct voordat het opgehangen wordt. Ten 1e strijkt dit vele malen lichter, omdat het wasgoed nog vochtig is. Ten 2e kan je het dan zo ophangen; als het droog is - wat dus ook sneller gaat - kan het zo de kast in. Ten 3e blijft er zo nooit strijkgoed liggen. En ten 4e verbruik je minder energie, omdat je de stoomstand van je strijkbout niet hoeft te gebruiken.
Petra

1 opmerking:

  1. Hoi Petra,

    Wat een handige tip, geen idee dat dat mogelijk was. Maar inderdaad veel handiger. Zelf heb ik ook reuma en ik heb ook allerlei dingen verzonnen om mijn huishouden toch gestroomlijnd te laten verlopen;) Zo heb ik bijvoorbeeld ook grote wasknijpers aangeschaft, misschien ook iets voor jou?

    BeantwoordenVerwijderen